Nordens ledande butikskedja för skräddarsytt solskydd. Sedan 1956.

Moogio har arbetat med solskydd i över 60 år. Idag är vi Nordens ledande kedja för skräddarsytt solskydd och fönsterinredning, med butiker på 31 orter i Sverige och Danmark. Vi är specialister på solskydd och har ett stort utbud av bland annat högkvalitativa markiser, persienner, rullgardiner och klassiska gardiner. Under åren har vi lärt oss att en lösning sällan passar alla. Därför skräddarsyr vi alltid varje produkt enligt våra kunders önskemål och behov. För att solskyddet ska få exakt rätt utseende hjälper vi också till med både mätning och montering.

Läs mer på moogio.se

Butik och montering på ett ställe

Moogio är inte bara en marknadsledande butikskedja för solskyddsprodukter. När du anlitar oss får du också goda råd från våra erfarna solskyddsexperter, som hjälper dig hitta rätt i vårt stora urval av solskyddsprodukter. Du får också hjälp med att ta mått och självklart hjälper vi dig att montera ditt solskydd när du valt det som passar dig bäst.
1

Marknadsledande utbud

Moogios butiker finns idag på 15 orter i Sverige och 17 orter i Danmark. Genom vår storlek har vi möjlighet att hålla ett av marknadens största utbud av solskyddsprodukter, i många olika prisklasser.

2

Rådgivning och mätning

När man köper ett solskydd av oss erbjuder vi alltid rådgivning för att hitta rätt lösning för vår kunds bostad. Vi hjälper också till med mått och skärning för att få exakt det utseende som vår kund önskar.

3

Anpassning för varje hem

Alla våra solskyddsprodukter är skräddarsydda och tillverkas utifrån de mått, funktioner och materialval som passar för våra kunders bostad och uteplats.

4

Professionell montering

När ett solskydd är tillverkat och klart för leverans bestämmer vi tillsammans med vår kund en tid för hemleverans och montering. Våra montörer monterar sedan solskyddet och tar såklart med sig allt förpackningsemballage tillbaka, när monteringen är klar. Ordning och reda!

5

Trygghet genom garanti

Att köpa ett solskydd av oss ska kännas tryggt och säkert. På många av våra produkter lämnar vi därför 3 till 5-års garanti. Vid normalt bruk och korrekt montering håller våra produkter mycket längre än garantitiden, så att vår kund kan känna sig säker på att man köpt en produkt av god kvalitet.

Detta är Moogio

När bildades Moogio?

Grunden till Moogio lades 1956, då vi startade tillverkning och försäljning av persiennmaskiner i Tvååker. Verksamheten växte snabbt och sortimentet likaså; från tillverkning av persiennmaskiner till att bedriva en komplett solskyddsbutik med försäljning av markiser, persienner, rullgardiner – allt med egen tillverkning. Butiken fick namnet ”Tvååkersmarkisen” och öppnade flera butiker runtom i Sverige under nytt ägarskap. Längre söderut i Sverige verkade ett liknande företag, ”Persiennpågarna”, som var den ledande aktören i Skåne. Precis som Tvååkersmarkisen tillverkade och sålde Persiennpågarna alla typer av solskydd.

Varför bildades Moogio?

2006 skapades ett nytt butikskoncept under namnet ”Moogio”. Moogio, som etablerades i Sverige och Danmark, fokuserade på att vara kundens solskyddsexpert genom försäljning av kvalitativa premiumprodukter. När sedan Moogio och Tvååkersmarkisen gick samman 2014 fortsatte verksamheten under namnet Moogio. Vi har samlat på oss mycket kunskap under dessa 60 år och på Moogio brinner vi fortfarande för högkvalitativt solskydd. Vi kommer att fortsätta leverera kunskap och kvalitet, som Nordens största butikskedja för skräddarsytt solskydd, i 60 år till. Minst.

Vad gör Moogio?

När Moogio startade vände vi oss främst till privatpersoner. Idag har vi även en bred erfarenhet av solskydd och solskyddslösningar för offentliga miljöer. Bland våra kunder finns numera fastighetsbolag, kontor, hotell, restauranger samt skola och omsorg.

Vem äger Moogio?

Moogio bedrivs som ett franchieskoncept. Det innebär att Moogios solskyddsbutiker ägs och drivs av våra franchisetagare. Moogios franchisekoncept innebär att alla butiker har samma butikskoncept, erbjuder likadant sortiment och delar Moogios gemensamma tro på att alltid leverera bästa kvalitet, ge exceptionell service och att hjälpa våra kunder att lösa problem genom engagemang och stort kunnande om solskydd.